srijeda, 24. svibnja 2017.

DIVAN DORUČAK ZA 10 MINUTA...PRŽENICE IZ RERNE



Sastojci

  • 5-6 komada jaja
  • 200 g sitnog sira
  • 5 dl mleka
  • 1 kašičica sitne morske soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 11 parčića hleba
  • 1-2 kašičice origana
  • kečap, sir, jogurt, kefir, paradajz sok kao prilog

Način pripreme:

Iseći hleb na parčiće ili ako imate već isečen hleb još bolje. U odgovarajućoj posudi izlomiti jaja, dodati so i umutiti viljuškom. Dodati sir, mleko i ulje i još jednom dobro promešati da se sjedini.
Umakati parčiće hleba, pa ih okrenuti da se natopi i druga strana. Hleb slagati u pleh obložen papirom za pečenje. Pospite odozgo origano. Dok ovo radite uključite rernu da se zagreje na 200 C stepeni. Ubacite pleh u rernu i hleb pecite dok ne porumeni. Kod mene je to gotovo za nekih 10 minuta, jer koristim topli vazduh. Pečene prženice izvadite iz rerne, pokrite i ostavite da se malo prohlade.
Poslužite uz prilog po želji. Mi smo koristili domaći kečap.
Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar