subota, 27. svibnja 2017.

KAKO ISPEĆI SAVRŠEN MLADI KROMPIR...OTKRIT ĆU VAM SVOJ TAJNI RECEPT



Sastojci

  • 1 kg mladog krumpira u ljusci
  • 1 grančica ružmarina ili jž suhog
  • 1/2 l kokošjeg temeljca
  • 2 jž maslinovog ulja
  • 2 jž maslaca
  • 1/2 jž soli
  • 3 jžv vlasca ili mladog crvenog luka
  • 1 čž kima

Priprema:

Izabrati krumpire potpuno zdrave i podjednake težine, temeljito ih oprati. složiti ih u teflon tavu tako da između svakog ostane malo razmaka. Dodati kim, sol, ružmarin, ulje i maslac i zaliti temeljcem tako da krumpiri budu 3/4 u juhi. Dovesti do vrenja, smanjiti vatru, poklopiti tako da poklopac bude malo odignut (podmjestiti kuhaču npr.) Kuhati 15-20 minuta neka juha ukuha na polovicu visine krumpira. Skinuti s vatre pa sa dnom šalice ili čaše pritisnuti svaki krumpir da se malo zdrobi i ljuska napukne. Vratiti tavu na srednju vatru i nastaviti kuhanje bez poklopca dok tekućina ne posve ne ukuha, Neka malo požari a zatim ga okrenuti na drugu stranu na 4-5 minuta dok se ne zapeče
Skinuti tavu s vatre, pustiti da odstoji 5 minuta pa poslužiti.

Posluživanje:

Poslužiti vruće obilno posuto sjeckanim vlascem ili mladim crvenim lukom.

0 komentari:

Objavi komentar