subota, 20. svibnja 2017.

LIJENE KIFLE ZA DORUČAK ILI DJECI ZA UŽINU PRAVA STVAR

Fotografija korisnika/ce Korisni savjeti i trikovi u kućanstvu.

Sastojci
55 dag Pšenično glatko brašno Podravka
1 kocka Kvasa svježeg
25 dag Šunke Podravka
30 dag gaude
15 dag margarina
100 ml vode
100 ml ulja
200 ml mlijeka
2 žumanjka
5 dag sezama
2 m.ž šećera
soli(po potrebi)
Priprema
1.
Zamijesite tijesto od razmućenog kvasca,vode,mlijeka,ulja,šećera,soli i brašna.Zamijesite jednolično glatko tijesto i ostavite ga da se diže oko 45 minuta.Dignuto tijesto premjesite i podijelite na 4 dijela.Svaku kuglu razvaljajte i pospite sa 1/4 naribanog sira po sredini stavite šnite šunke i zarolajte u roladu.
2.
Kad dobijemo 4 rolade režemo tanjurićem trokute.Ja sam dobila od svake po 10 kiflica.To vam bude za 2 velike tepsije od električne pećnice po 20 komada u svaki pleh.Ostavite razmak jer kiflice tijekom pečenja narastu.Pećnicu upalite na 190 stupnjeva da se ugrije.
3.
Svaku kiflicu premažite razmućenim žumanjkom i pospite sezamom.Na vrh svake kiflice stavite komadić margarina.
4.
Kiflice se peku na 190 stupnjeva oko 30 minuta dok ne dobiju lijepu boju.

0 komentari:

Objavi komentar