srijeda, 24. svibnja 2017.

Napravite domaći kečap za kojim će se otimati i klinci!



Kada pravimo pizzu kod kuće, pa…može da bude slična, bolja ili lošija od one u piceriji ili koja pokuca na naša vrata. Ista – teško. Da malo pripomognemo, možda nije loše da pokušamo napraviti sami kečap (dobro…ne potpuno sami…nećemo krenuti od pasiranja paradajza…). Isti možemo upotrebiti za razna jela. Ukusan je, probajte, nećete se pokajati. Naravno – ovo nije neka mudrost..ali ni nismo tu da prosipamo mudrosti, nego da naučimo pripremati i najjednostavnije recepte.

Prvi način – redji način
Sastojci:

5 dcl kuvanog paradajza
1 ravna kašika brašna (i 1 dcl hladne vode)
2 – 3 kašikice origana
1 kašikica bosiljka
1 kašikica šećera
1 kašikica soli
1/2 kašikice bibera
Priprema:

Pomešamo paradajz, origano, bosiljak, šećer, so, biber i stavimo da prokuva.
Brašno razmutimo u 1 dcl hladne vode.
Kada je paradajz prokuvao, sipamo razmućeno brašno u njega i mešajući, kuvamo 2 – 3 minuta.
Drugi način – gušći način

Sastojci:

4 uvrh pune supene kašike paradajz pirea
1 dcl vode
1 kašikica šećera
1 kašikica origana
1 kašikica bosiljka
1/3 kašikice soli
1/3 kašikice bibera
Priprema:

Sve sastojke pomešati i staviti par minuta da provru, kuvati 2 – 3 minuta.
NAPOMENA: Količina za drugi način je možda nešto manja, slobodno je udvostručite, meni je ovom prilikom trebalo samo ovoliko.
Izvor. http://www.kuvajmo-blogovski.com

0 komentari:

Objavi komentar