nedjelja, 21. svibnja 2017.

ŠNICLE U SOSU IZ RERNE...ODLIČAN SOS ZA UKUSAN RUČAK


Potrebno je:

  • 500 gr svinjskog buta ( može i teleći but)
  • 2 dcl piva
  • 2 dcl paradajz soka
  • 2 dcl mleka
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • so, mleveni biber
  • brašno

Priprema:

Meso iseći na šnicle, izlupati, posuti sa soli i mlevenim  biberom. Svaku šniclu uvaljati u brašno sa jedne i druge strane i poredjati u posudu za pečenje prethodno podmazanu uljem.
U posudu pomešati pivo, paradajz sok. mleko, beli luk protisnut na spravicu za beli luk, 1 kašiku seckana peršuna, so i mleveni biber. Šnicle preliti sosom, pokriti sa alu- folijom izbušenom čačkalicom i peći na 200 stepeni 30 minuta, skinuti foliju i peći još 30 minuta. Služiti uz kuvani krompir.

0 komentari:

Objavi komentar