subota, 27. svibnja 2017.

SUPER UKUSNI RUČAK ZA POLA SATA


Sastojci

  • 600 gr. feta sir
  • 200 gr topivog sira (ja sam koristila Edamer)
  • 200 gr. pečenica (može i pršuta, svinjski vrat, šunka, kulen)
  • 200 gr. šampinjone
  • kečap
  • origano

Bešamel:

  • 60 gr. margarin
  • 3 kašike brašna
  • 1/2 l. mlijeka

Priprema:
1.
Pripremite bešamel: rastopite margarin,dodajte brašno, pa promiješajtei propžite brašno. Dodajte hladno mlijeko i miješajte dok se sos ne zgusne.
2.
Feta sir narežite na ploške. Polovinu od sira poredajte u keramičku posudu.
Prelijte sa polovinu od bešamela.
3.
Nad bešamela stavite šampinjone, pečenica, kečap,origano i listićem edamera.
4.
Poredite preostali feta sir, prelijte ga sa ostatkom bešamela i poklopite sa listićem edamer.
5.
Stavite u hladnu pećnicu i onda uključite na 250°C.
Pecite 30 minuta ili dok edamer ne dobije rumenu boju.
6.
Poslužite odma.

0 komentari:

Objavi komentar