ponedjeljak, 29. svibnja 2017.

TORTA SA JAGODAMA ZA 10 MINUTA



Sastojci:

  • piškote 4 veće (duple) kutije
  • slatka pavlaka 900 ml
  • kisela pavlaka 5 čaša
  • šećer u prahu 300 gr
  • jagode 1 kg
  • gazi.sok (fanta) za umak. piškota

Kako pripremiti:

Slatku pavlaku crvsto umutiti. U drugu posudu pomešati kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa promešati da se sastojci sjedine. Zatim spojiti slatku i kiselu pavlaku pa izmiksati. Fil podeliti na tri dela. Piškote natopiti u sok pa poredjati na tacnu. Preko piškota premazati trećinu fila (ostaviti 2 kašike sa strane), pa poredjati jagode isecene na listice. Preko jagoda u tankom sloju premazati fil (one 2 kašike koje smo osatvili). Zatim opet ide red piškota (natopljenih u sok). Preko piškota ide fil, pa jagode, pa malo fila i piškote. Celu tortu premazati filom.

0 komentari:

Objavi komentar