utorak, 13. lipnja 2017.

BEZ JAJA I MARGARINA SVJETSKI POZNATA POSLASTICA KOJU TREBATE PROBATI



Sastojci:

  • 250 ml slatke pavlake
  • 500 g mascarpone
  • 100 g secer u prahu
  • 1 vanilin secer
  • par kapi limunov soka
  • 250 ml hladne kafe
  • 4 cl amareto liker
  • oko 60 piskota
  • kakao za posipati tiramisu

Priprema:

1. U skuvanu, hladnu kafu dodati amareto liker.
2. Slatku pavlaku umutiti i postepeno dodati secer u prahu, vanilin secer, mascarpone i par kapa limunov soka.
3. Piskote umociti u kafu sa likerom i rasporediti na dno tepsije, zatim premazati kremom, pa opet piskote, krema idt….zavrsiti sa kremom, posipati sa kakaom
4. Ostaviti tiramisu preko noci da se stegne i da se piskote potpuno umeksaju


0 komentari:

Objavi komentar