četvrtak, 15. lipnja 2017.

BOLONJEZ SOS....ORGINALNI RECEPT IZ JEDNOG ITALIJANSKOG RESTORANA


Sastojci

  • 250 gr faširane junetine
  • 250 gr faširne svinjetine
  • 100 gr slanine
  • 50 gr koncentrata rajčice
  • 50 gr maslaca
  • 3 kaš maslinovog ulja
  • 1 čaša mlijeka
  • 1 čaša crnog vina
  • 1 mrkva
  • 1 crveni luk
  • 1 štapić celera
  • 1 goveđa kocka
  • 300 ml vode
  • pp sol
  • pp papar

Priprema
1.
Zagrijte na srednjoj vatri maslac i maslinovo ulje te dodajte sitno isjeckanu mrkvu.
Dinstajte  mrkvu dok ne omekša nekih 5-10 minuta.
2.
Dodajte sitno sjeckani luk i celer te poklopite da se dinsta sve  dok posve ne omekane i luk postane staklast.
3.
Za to vrijeme isjeckajte sitno slaninu i dodajte da se dinsta.
Dodajte takođe mješano mljeveno meso.
Ostavite da se dinsta oko 30 minuta.
4.
Dodajte čašu crnog vina i ostavite da posve ispari.
5.
Dodajte koncentrat rajčice.
6.
Dodajte sol i papar te malo rastopljene goveđe supe(napravljene od 1 juneće kocke i 300 ml vode)
Kuhajte oko 1,5 sat do 2 i dadavajte polagano goveđu supu.
7.
Na kraju dodajte čašu mlijeka.
Mijeko se dodaje po originalnom receptu mada ga vise mnogi ne koriste.
8.
Dobro promješajte i dodajte ponovo soli i papra ako je potrebno
Kuhajte jos kojih 5 minuta.

0 komentari:

Objavi komentar