nedjelja, 18. lipnja 2017.

ČORBA OD KARFIOLA JEDNOSTAVNA BRZA I ZDRAVA


Na ulju propržiti sitno sjeckan luk, pa kad postane staklast, dodati pšenični griz. Dodati i rendane šargarepe.

SASTOJCI:

  • 1 glavica luka
  • 2 kašike pšeničnog griza
  • 2 šargarepe
  • oko 400 g karfiola
  • oko 900 ml vode
  • 150 ml mlijeka
  • začini so, biber, mješavina začina
  • po ukusu pavlake za kuvanje

PRIPREMA:

Na ulju propržiti sitno sjeckan luk, pa kad postane staklast, dodati pšenični griz. Dodati i rendane šargarepe. Miješajući, sipati oko 300 ml vode. Kratko kuhati. Dodati i karfiol, iskidan na komade. Začiniti, po ukusu, preliti sa još 600 ml vode. Kuhati 20-tak minuta. Sipati mlijeko, pa kuhati još 5-6 minuta. Po ukusu dodati i vrhnje za kuhanje.


0 komentari:

Objavi komentar