subota, 17. lipnja 2017.

Dok traje sezona tikvica pripremam ih na sve moguće načine, a ovo mi je jedan od najboljih i najbržih :-)



 Sastojci:

  •  2 srednje tikvice
  •  3 jajeta
  •  brašno
  •  prezle
  •  ulje za prženje

 Priprema:

Očistite tikvice i isecite ih na kolutove (ili po dužini) debljine od pola do jednog santimetra, posolite i ostavite malo da odstoje. Kada puste vodu, ocedite ih i možete početi sa sledećim korakom. Pripremite tri posudice. U prvu stavite brašno, u drugu umutite 3 jajeta, a u treću posudu naspite prezle. Dobro ugrejte masnoću na tiganju. Kolutove tikvica umačite prvo u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Pržite kratko sa obe strane dok ne porumene. Vadite pržene kolutove na ubrus da upije višak masnoće.
Posluživanje: Najbolje su dok su tople :-)

0 komentari:

Objavi komentar