Header Ads

Tinejdžerka je jela četiri kese sedmično grickalica koje svi volimo, a onda je završila na operacionom stolu



Majka iz Memphisa upozorila je roditelje na opasnost od popularnih grickalica nakon što je kćer uklonila žuč. Rene Craighead vjeruje da je njezina 17-godišnja kći imala zdravstveni problem zbog ljutih čipova.

“Kad je moja kći morala ići na operaciju, znala sam da moram upozoriti sve ljude”, rekla je Rene.
Odvela je svoju kćer – također zvanu Rene – u bolnicu zbog problema s želucem, a liječnici su joj rekli da je uzrokovana konzumiranjem ljutih čipova.

– Ona obožava ljute čipove. Svaki put kad odem u trgovinu, rečeno mi je da ga kupim. Želim biti sretan, pa ću ga dobiti. Pojela je velike pakete i odnijela ih u školu s njom ”, rekla je njezina majka.

Bila je šokirana što joj je kćer uklonila žuč.
“Iznenadila sam se što sam toliko bolesna”, rekla je majka.

Tinejdžer, kako se ispostavilo, jeo je oko četiri vrećice vrućih žetona tjedno. Dr. Keri Kevender, gastroenterolog, kaže da postoji mnogo čimbenika koji utječu na uklanjanje žučnog mjehura, ali da je konzumiranje čipsa doprinijelo problemu.

– Vidimo tona slučajeva gastritisa i problema vezanih uz trešnju, – rekao je, dodajući da je broj djece u tim slučajevima “zapanjujući”.

– Vidimo oko 100 takvih djece mjesečno – rekao je liječnik.

Prema Kdvr.com, topli čipovi u Sjedinjenim Državama koštaju oko dolar po vrećici standardne veličine, tako da niska cijena čini ovaj zalogaj još popularnijim. Dr. Kevender je rekao roditeljima da se brinu o prehrani svoje djece i da im daju redovito voće i povrće. Istaknuo je da su vrući čipovi sigurni za hranu, ali u umjerenim količinama, uz dobro uravnoteženu prehranu.

Nema komentara

Pokreće Blogger.